Glaze kage med citronmousse og mazarin

Jeg elsker syrlige kager og desserter – det har jeg vist skrevet et par gange før 🙂

Denne kage har en citronmousse der virkelig har lige den syrlighed, som jeg er vild med. Jeg skal passe på, at jeg ikke får lavet mine ting for syrlige – det er jo ikke alle der har samme smagsløg som mig. Under moussen er der den lækreste, mest svampede mazarinkage med hvid chokolade og citron. Der er en citronganache på kagebunden og som lidt knas er der en krokant lavet af mandler, sukker og Råstoff salty caramel.

Råstoff Salty caramel er baseret på ren vodka og duften er fantastisk og den har en dejlig smag af karamel med salt. Jeg køber det i Bilka.

Kagen kan sagtens bages to dage før den skal serveres. Du kan også lave ganach, krokant og chokoladesnirkler to – tre dage før. 

Det var første gang jeg skulle glaze en kage og også første gang jeg skulle lave chokoladesnirkler, så jeg var lidt nervøs. Derfor var det også dejligt, at jeg kunne lave noget af kagen nogle dage i forvejen. 

Det er meget vigtigt, at kagen er gennemfrosset, når den skal glazes ellers kan det ikke lade sig gøre. 

Jeg har prøvet at lave chokoladesnirkler før – uden held. Denne gang lykkedes det og det var faktisk ikke så svært, da jeg først kom igang. Det vigtigste for mig er nok, at jeg skal have alle tingene klar på bordet, inden jeg starter.

Så jeg tror, at jeg i 2021 skal udfordre mig selv lidt mere og prøve nogle teknikker, som jeg ikke har haft mod på før 🙂