Vegansk hindbærlagkage med kakaobunde

Jeg har næsten lige holdt fødselsdag og jeg ville lave den så vegansk som muligt. Jeg havde tænkt vi skulle have boller, chokolademuffins, julesmåkager, havregrynskugler og en lagkage. Boller, muffins og julesmåkager var ikke et problem – det har jeg lavet mange gange og det smager alt sammen lige som det skal.

Jeg ville gerne lave en lagkage, som gæsterne ikke ville tænke på var vegansk. Den skulle være lækker i konsistenserne, fuld af smag og pæn og indbydende at se på. Og jeg må sige, at denne lagkage var det hele. Opskriften er fra Liv Martine, jeg har bare ændret en smule.

Den smagte virkelig godt, bundene var svampede og cremen og moussen var bløde og lækre – faktisk ligesom hvis jeg havde lavet en “almindelig” lagkage.

Jeg synes godt, at kagen kunne tåle lidt mere hindbærmousse, så jeg har lavet dobbelt portion i opskriften. Så vil jeg enten bruge det hele i kagen eller det meste og så komme et lag på toppen i stedet for glasur.

Der skal kokosolie i lagkagebundene. Jeg plejer altid, at købe smagsneutral kokosolie, men denne gang var det en med smag, som jeg havde i skuffen. Derfor sagte kagen også af kokos og det var ikke helt meningen 🙂 Det smagte nu godt og passer faktisk godt til kagen, så det kan man jo selvfølgelig vælge, hvis man har lyst.

Liv lægger chokoladebånd omkring kagen, men det har jeg aldrig prøvet før, så denne gang har jeg har lagt et marcipanbånd omkring. Så må jeg prøve med chokoladebåndet næste gang. Uanset hvad, er det en fantastisk kage, der helt sikkert skal bages igen 🙂