Eclairs med hindbær

Eclair er en lille lækker fransk kage, der kan varieres i det uendelige.

Jeg synes den ser fantastisk flot og indbydende ud – jeg har aldrig smagt en, men har længe haft lyst til at prøve at bage dem.

Jeg har dog altid hørt og læst, at det skulle være rigtig svært at lave de små kager. Men nu skulle det være… 🙂

Netop fordi jeg troede, det ville være for svært at lave kagerne og fordi jeg faktisk ikke rigtig troede, at de ville lykkes, har jeg som fyld kun lavet flødeskum og ikke feks vaniljecreme, som jeg ellers ville have gjort. Men det gik virkelig godt med at lave dem og det eneste jeg syntes var svært, var at sprøjte kagerne pænt og ensartet ud og få lavet en pæn afslutning. Det gik okay og øvelse gør mester, så jeg skal helt sikkert bage Eclairs igen. Det kunne feks være med vaniljecreme, chokoladeganache, saltkaramel, lemoncurd eller kaffecreme.

Man kan fylde kagerne på to måder. Man kan flække kagerne og fylde dem eller man kan komme fyldet i en sprøjtepose med en spids tyl og sprøjte det i bunden af vandbakkelserne.

Det tager ikke så lang tid at bage Eclairs. Det meste fyld kan man lave dagen i forvejen og så vil jeg tro det tager en times tid at lave kagerne. Jeg valgte, at mine kager skulle være 10 cm lange, men de kan godt være lidt længere. Jeg synes bare det er vigtigt, at de ikke bliver for store, så de ser klodsede ud.

Man skal bruge en stjernetyl til at sprøjte dejen ud med – min var 12 mm i diameter, men det vælger man selvfølgelig også selv.

Kagerne skal helst fyldes lige inden de skal serveres, da de hurtigt bliver bløde.

Se opskrift her:Eclairs med jordbær:hindbær