Vaniljeis med praline – vegansk

Min søn spiser vegansk og det udfordre os andre til at prøve nye opskrifter på mad, kager og desserter J

Da vi skulle til fødselsdag i familien, blev jeg spurgt, om jeg kunne lave en is til ham. Jeg fandt nogle forskellige opskrifter, men den jeg valgte var så anderledes, at den måtte jeg prøve 🙂

Jeg valgte en opskrift fra Mia sommer – hun brugte vandet fra en dåse kikærter….. Det lyder ærlig talt ikke særligt lækkert, men det blev en fantastisk god og cremet is, der faktisk smager som en almindelig flødeis. Alle var meget begejstrede for isen og den skal bestemt laves igen med andre smage. Man sidder og undre sig noget, mens man spiser isen – kan den virkelig være lavet af kikærtevand 🙂

Det er helt utroligt at væsken fra kikærterne – som efter min mening ikke lugter særlig godt og ser lidt slimet ud – kan piskes helt hvid og luftig, lige som æggehvider. Og det smager også helt fint inden det bliver blandet med noget.

Det er virkelig en nem is at lave og den skal bare i en bøtte og i fryseren til den skal spises. Der skal ikke røres i isen og den krystallisere slet ikke – det er da virkelig nemt 🙂

Se opskrift her:Vaniljeis med praline – vegansk