Vaniljemousse-kage med brombærbomber

fil-21-09-2016-14-48-16

Denne gang har jeg lavet en kage, som jeg selv har sammensat, så jeg var lidt spændt på om smagene passede sammen og om mængderne var passende til den form jeg havde valgt. Alt var næsten som jeg ville have det 🙂 Bunden er med kiks, hasselnødder og mandler og det fungerede rigtig fint. God smag og sprød som jeg ville have det.

Den ene mousse skulle være af de brombær, vi plukkede i sommer. Den havde jeg bestemt, skulle være skjult i kagen som store moussebomber. Derfor skulle den anden mousse ikke være for gennemtrængende – det blev til en dejlig vaniljemousse.

De to smage passer rigtig godt sammen – masser af vaniljesmag sammen med syrlig brombær. Pynten var små bomber af de to slags mousse, krystalliseret hvid chokolade og karameliserede hasselnødder.

Jeg synes det blev til en rigtig dejlig kage – jeg kan godt lide, at der er forskellige smage, der passer godt sammen og forskellige konsistenser. Jeg troede faktisk det ville være bedst at spise kagen direkte fra køleskabet, men smagene blev meget tydeligere da den havde stået ude en times tid. Og så er det altså en af de kager, man skal skære et lille stykke af – så kan man jo altid tage to gange 🙂

Det jeg vil lave anderledes til næste gang er, at jeg vil lave dobbelt portion af de store brombærbomber. Så vil jeg lægge lidt flere bomber i kagen, såde ligger i en tæt ring. Og så er der også nogle til pynt 🙂

Opskrift: vaniljemousse-kage-med-brombaerbomber