Citronkage med birkes

Jeg er så heldig, at min fødselsdag bliver fejret hvert halve år – og i dag er det min halv-års fødselsdag 🙂

Derfor skulle  jeg have kage med til mine kollegaer og jeg havde tænkt, at det skulle være en helt enkelt kage. Det blev til en kage med citron, marcipan og blå birkes.

Jeg har set mange opskrifter på citronkager med blå birkes og jeg syntes egentlig, det lød lidt underligt. Jeg forbinder dem bare med rundstykke 🙂

Jeg brugte 2 store citroner til denne kage, men jeg synes godt den må smage lidt mere af citron, så i opskriften har jeg skrevet tre. Jeg brugte vand til glasuren, men vil næste gang bruge citronsaft, for at gøre smagen endnu kraftigere. Jeg syntes det ville være fint med en gul glasur – og gul det blev den da… 🙂 Jeg bruger pastafarve og jeg glemmer for det meste hvor lidt farve der egentlig skal bruges, hvis farven ikke skal være for kraftig.

Denne citronkage er dejlig blød og saftig, med en god blanding af syrlighed og sødme og så lidt knas fra de blå birkes.  Jeg synes faktisk, at det er fint med birkes i – det er ikke fordi man smager dem så meget, det er mere det, at det knaser der er en god effekt.

Kagen er let at lave og det er en god kage, hvis man skal bruge en kage der skal transporteres. Kagen kan sagtens holde sig frisk og svampet et par dage bla på grund af marcipanen.

 

Se opskrift her: Citronkage med marcipan og birkes