Twix

Så fik jeg lavet Twix – eller som jeg husker dem fra min barndom: Raider 🙂

Jeg elsker chokolade, men det er virkelig sjældent, at jeg køber en chokoladebar. Twix, Mars og Snickers er mine yndlings og jeg har længe tænkt, at det kunne være sjovt, at prøve at lave dem selv.

Da jeg skulle lave dem, tænkte jeg, at da det jo er et helt enkelt stykke chokolade, ville det være rimelig nemt at lave og at det  ikke skulle tage så lang tid. Jeg tog fejl 🙂

Selve kiksene var nemme at lave og de blev rigtig gode – pænt lige og sprøde. Det gik også fint med at tempererer chokoladen – meeen så var der lige den der karamel.

Jeg har flere gange arbejdet med karamel og jeg har problemer hver gang. Det bliver for flydende, for hårdt, gryner eller sidder fast i bunden af gryden.

Denne gang måtte jeg prøve tre gange, før jeg synes jeg fik lavet en karamel der kunne bruges. Den første portion grynede fuldstændig – jeg har endnu ikke fundet ud af hvad jeg gør galt. Den anden blev hård som en sten, da den var kølet ned. Den sidste ville jeg godt have haft var blevet lidt mørkere, men konsistensen og smagen er fuldstændig som i de Twix man køber, så det var helt perfekt 🙂

Jeg fumlede lidt med at få chokoladen pænt og ensartet på – jeg tror det er vigtigt, at hullet i sprøjteposen er lige så bred som kiksen, så man bare kan køre chokoladen hen over.

Det er helt sikkert en choklade jeg skal lave igen – næste gang skal det nok gå lidt bedre 🙂

Jeg synes, det blev et rigtig fint resultat – rimelig pæne og de smager virkelig godt.

Se opskrift her: Twix