Små moussekager med mandelbunde

Jeg synes, at det er virkelig hyggeligt at bage portionskager – det ser bare pænt, enkelt og hyggeligt ud 🙂

Disse små kager er bla lavet af lidt rester, jeg havde i fryseren.

Jeg havde både en lagkagebund og nogle halvkugler af jordbær- og citronmousse i fryseren, fra en anden kage jeg lavede for et stykke tid siden. Jeg har længe haft en ide om, at lave disse kager og efter at have tegnet lidt, fik jeg endelig taget mig sammen.

Kagerne tager lidt tid at lave, så det hjælper selvfølgelig lidt, hvis der er lidt rester i fryseren fra tidligere. Og ellers tager det lige en dag ekstra at lave kagerne, da halvkuglerne skal laves og fryses først.

Kagerne er overhovedet ikke svære at lave, men da der er mange lag i, skal der lidt tålmodighed til 🙂 Den nederste bund er en virkelig lækker mandelbund. Jeg kan godt lide, at der er lidt at tygge på og da resten af kagen er med bløde konsistenser, passer mandelbundene helt perfekt til synes jeg. Resten af lagene er jordbærkompot, en citronmousse-halvkugle, jordbærmousse, lagkagebund, en jordbærmousse-halvkugle og til sidst citronmousse.

Det kan godt virke lidt uoverskueligt, med de mange lag og elementer der skal i – og det er da også derfor, jeg har været så længe om, at tage mig sammen til at lave dem. Men hvis du har tiden til det, er det virkelig det hele værd.

De saftige mandelbunde, sammen med sød jordbærmousse og dejlig frisk og syrlig citronmousse – det hele passer bare godt sammen og så synes jeg altså også, det er nogle ret flotte kager.

Jeg synes, så absolut det er nogle kager der skal prøves. Og de kan jo varieres i det uendelige. Jeg har en ide om, at samme princip bare med mørk chokolademousse, lys chokolademousse med flydende karamel i midten også kunne være ret lækkert – og pænt 🙂 Så jeg må vist igang med at tegne og lave opskrift igen snart 🙂

Se opskrift her:Små moussekager med mandelbunde