Havrekage med lime-myntemousse

 Jeg har fået en chokolade-spray (Velvet spray) og den skulle lige prøves. Da chokoladesprayen er hvid, skulle moussen også være hvid eller i hvert fald lys. 

Jeg faldt over en opskrift fra Ditte Julie Jensen, som hverken så specielt dyr eller svær ud. Til gengæld lød den virkelig lækker, så det blev den, der skulle være prøveklud for min chookoladespray. . Jeg har lavet en lille smule om i opskriften.

Jeg kan rigtig godt lide syrlige kager og jeg laver da også tit kager med citronmousse, chokolade med citronfyld, citronkager, citrontærter og det bedste jeg ved– lemomcurd. Det kan jeg altid spise og gerne med ske 🙂

Jeg har skrevet i opskriften, at den skal i fryseren til dagen efter. Det skal den fordi jeg sprøjter den med chokoladesprayen. Hvis man vælger, at pynte den på en anden måde, skal den bare i køleskabet i mindst fire timer. 

Kagen er virkelig lækker. Lime-myntemoussen er så let og blød, den er syrlig på den helt rigtige måde og det er virkelig lækkert med myntesmagen. Jeg synes, at havrekagen smager rigtig godt, men jeg synes også den er lidt for tung eller for grov til den lækre og lette mousse. Så jeg skal helt sikkert lave moussen igen, men det bliver med en anden bund til. 

Når man sprøjter med Velvet chokoladespray får kagen et virkelig flot og nubret overflade. Jeg synes det ser rigtig flot og anderledes ud. Når man bruger chokoladesprayen er det virkelig vigtigt at kagen – eller isen – er bundbrossen.

Jeg fik ikke glattet overfladen helt, men det håber jeg bliver løst næste gang, jeg skal bruge chokoladespray. Jeg har nemlig også fået en silikoneform, der skulle give en rigtig pæn og glat overflade. Så jeg skal vist snart bage igen 🙂