Romkugler – og dadelkugler

Kagerester = romkugler 🙂

Når jeg har kagerester, er jeg begyndt at gemme dem i fryseren, istedet for at smide dem ud. Så er der altid “gammel” kage til at lave romkugler eller træstammer med.

Når kagen først er tøet op, er det rimelig hurtigt at få tryllet små, lækre, duftende romkugler frem 🙂

Jeg har lavet mini-romkugler – det synes jeg er mere lækkert end de store man kan købe.

Jeg havde lidt god chokoladekage, lidt vaniljekage og en upside down kage med solbærsyltetøj i fryseren. Det blev blandet med kakao, vanilje, kokosmel, hindbærsyltetøj og rom. Det dufter vildt godt i køkkenet – den helt rigtige duft af romkugler 🙂 De blev rullet i krymmel og sat på køl indtil de skulle serveres.

Romkuglerne smagte rigtig godt – jeg synes dog at konsistensen var lidt for blød. Jeg tror, det er fordi min chokoladekage var virkelig blød og svampet. Så en anden gang, vil jeg lade kageresterne stå på køkkenbordet en dags tid, inden jeg fryser dem, så de tørre lidt ud og får lidt struktur.

Og så til dadelkuglerne…

Jeg ved, at mange rynker på næsen ved tanken om dadelkugler 🙂 Men hvis man ikke lige har kagerester eller hvis man bare har lyst til noget andet, som smager lige så godt som romkuglerne,  så er dadelkugler et virkelig godt alternativ.

Jeg kan rigtig godt lidt dadler – især de store friske, man kan få i december. Men jeg kan også rigtig godt lide dadler, når de bliver lavet til disse små kugler. De er lige så nemme at lave som romkuglerne og man kan tilsætte lige den smag, man har lyst til.

Jeg har blandet lakridspulver i denne gang, men kanel, peanutbutter, Amaretto eller hindbær vil også være helt perfekt 🙂

Og så vil jeg bare lige sige, at da jeg serverede dadelkuglerne for to dadelforskrækkede herhjemme (den ene også kokosforskrækket) troede de, at det var havregrynskugler 🙂 Og de syntes, at de var virkelig gode og blev noget overraskede, da jeg fortalte hvad der var i 🙂

Dadelkuglerne bliver jævnligt lavet herhjemme. De er så hurtige og nemme at lave og er et godt alternativ til slikskålen 🙂

Se opskrift her: Romkugler – og dadelkugler