Mandeldrøm med jordbærskum

En virkelig lækker, let, frisk og sommerlig kage 🙂

Vi var til fødselsdag hos min mor i sidste weekend og jeg havde lovet at tage kage med. Jeg havde bagt hindbærsnitter (en af mine yndlingskager) – men dem har jeg lavet så mange gange, så jeg ville også have noget andet med. Det blev til denne dejlige kage.

Kagen er med en meget let og luftig mandel/marengsbund. Fyldet er letpisket fløde blandet med blendede jordbær. Kagen er pyntet med friske bær og hakket chokolade. Det er da en virkelig enkelt kage 🙂

Bunden er hurtig at lave og kan sagtens bages dagen før. Så skal kagen bare pyntes – det gør jeg først lige før den skal serveres, så bliver den bedst synes jeg. Hvis man ikke er så vild med flødeskum, kan man blande skyr eller en fed creme fraiche i, så den bliver lidt mere syrlig.

Den oprindelige opskrift er med rabarber, men da jeg ikke kunne finde rabarber nogle steder, blev kagen med jordbær. Og det fungerede heldigvis rigtig fint.

Og så er det helt sikkert, at jeg skal have rabarber i haven til næste år – mange rabarber 🙂

Se opskrift her: Mandeldrøm med jordbærskum