Flødeboller med karamel og sprød kiksebund

Jeg er vild med flødeboller. Disse flødeboller er rigtig lækre bla fordi de er små og fordi de har de sprødeste kiksebunde 🙂

Jeg har længe tænkt på at lave flødeboller med karamel – jeg skulle bare lige finde ud af hvordan jeg fik karamellen ind i dem. Jeg købte en dåse karamelliseret mælk – den der allerede er kogt til karamel. Jeg sprøjtede lidt på nogle af bundene, men det var lidt for flydende, for da jeg kom skummet ovenpå, maste jeg bare karamellen ud over hele bunden 🙁

Så kom jeg en meget tynd tyl i en sprøjtepose med karamellen. Sprøjtede skummet på nogle af bundene og sprøjtede helt forsigtigt karamel i toppen af skummet. Det gik egentligt meget godt – indtil jeg skulle dyppe dem i chokolade.

Da jeg dyppede dem i chokolade, var de blevet så tunge af karamellen, at jeg virkelig skulle passe på, at alt skummet ikke faldt af. Så på de sidste bunde kom der kun vaniljeskum på og det er jo også rigtig lækkert 🙂

Jeg havde tempereret mørk chokolade, og selvom chokoladen blev lidt mat, blev det til flødeboller med det fineste chokoladeknæk. Når man har brugt så meget tid i køkkenet, bliver man altså virkelig glad for at høre den knæk-lyd 😉

Der bliver rigtig mange ud af opskriften, fordi jeg laver dem til mini-flødeboller, men man kan jo sagtens lave dem større. Nu har jeg ihvertfald flødeboller på køl til et par dage 🙂

Se opskrift her: Flødeboller med karamel og kiksebund