Tiramisu

 Jeg har haft et lidt blandet forhold til Tiramisu.

Jeg har fået Tiramisu et par gange herhjemme og det har jeg ikke været så begejstret for.

Men så har jeg fået den et par gange i Rom og det var en helt anden oplevelse. Virkelig lækker smag og konsistens.

Tiramisu består af en dejlig blød creme og lady fingers der er dyppet i en kaffe/likør-blanding. Der er utrolig mange opskrifter på nettet. Den jeg blev inspireret af er fra Price, bla fordi de bruger Amaretto, som jeg synes dufter og smager helt fantastisk.Jeg har dog ændret lidt på kaffe og amarettomængden og jeg bruger chokolade i stedet for kakao. Den er hurtig at lave – den skal bare laves ca 24 timer før den skal serveres, så den kan stå og trække. Den kan sagtens stå nogle dage i køleskabet.

Det er en rigtig dejlig dessert og det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den. Og så håber jeg, at jeg engang kommet til Italien og smager den originale igen 🙂 På den samme restaurant som sidst. Den var bare helt perfekt 🙂

Se opskrift her: Tiramisu