Mandelkage med brombærcreme

Så har vi plukket brombær fra det “hemmelige” sted igen i år 🙂

Jeg har før lavet denne mandelkage, dengang var der bare andet fyld på. Denne gang er kagen toppet med en virkelig lækker og frisk creme af brombær, mascarpone og fløde. Den er meget nem at lave og det tager ikke ret lang tid.

Bunden kan sagtens laves dagen i forvejen – det gør jeg. Når kagen er blevet kold, opbevarer jeg den i ovnen til dagen efter. Jeg dækker den ikke over. Brombærkompotten laver jeg også dagen før, så den kan stå og blive helt kold. Så er det meget nemt på selve dagen, inden gæsterne kommer: fløden piskes, blandes med mascarpone og bær, fordeles på kagen, som til sidst pyntes.

Det er vigtigt at cremen fordeles på kagen lige inden gæsterne kommer, så bunden stadig er sprød og lækker.

Kagen er helt sikkert bedst samme dag, men den kan sagtens spises dagen efter – det er bare bunden der så er blevet lidt blød – smagen fejler ikke noget 🙂

Se opskrift her:  Mandelkage med brombærcreme