Madeleine-kager

Hver gang jeg ser disse små franske kager i et blad, får jeg lyst til at bage dem. Nu har jeg -endelig – fået den form, man skal bruge for at bage kagerne og endelig fået bagt dem 🙂 Faktisk har jeg bagt dem et par gange allerede – de er meget nemme og rigtig hyggelige til en kop kaffe eller te 🙂

Det er lidt som sandkager, bare små og hyggelige – et par dejlige mundfulde. Og så har de et strejf af citronsmag, og det kan jeg rigtig godt lide. I opskriften blev der brugt citronskal – jeg syntes godt de måtte smage lidt mere af citron, så jeg kom også citronsaft i.

I den opskrift jeg har brugt – fra Emely Salomon – skal dejen hvile i køleskabet i et døgn. Det er selvfølgelig et problem, hvis man har lyst til at bage dem nu. 🙂 Jeg har set andre opskrifter, hvor dejen hviler 1 – 3 timer, så det er også en mulighed. Jeg er nu sikker på, at jo længere man har tid til at lade dejen hvile, jo bedre.

Kagerne skal bages i en speciel Madeleineform, der giver det specielle muslingemønster. Madeleine-kagerne skal helst spises nybagte, derfor er det også perfekt at dejen kun rækker til 14 – 16 kager.

Kagerne kan serveres som de er, men de kan også dyppes i citronglasur eller som jeg har gjort i chokolade. Man kan også hakke afskallede hasselnødder og drysse dem på chokoladen. 

Uanset hvad synes jeg det er nogle utrolig flotte, hyggelige og lækre små kager.