Citrontærte – vegansk

Vi havde familien på besøg i lørdags og jeg skulle bla finde på noget vegansk til kaffen, da min søn også skulle komme :-). Jeg er stadig lidt usikker i det vegansk bagekøkken og derfor plejer jeg både at lave noget “almindeligt” til dem der ikke er veganere og så noget vegansk til min søn. Men det er bare altid sådan, at de fleste alligevel, gerne vil smage det veganske, så denne gang valgte jeg kun at bage vegansk og så håbede jeg det faldt i alles smag 🙂 Og det gjordet det heldigvis 🙂

Jeg er vild med syrlige kager og alt med feks citroncreme og lemoncurd er bare fantastisk, synes jeg. Derfor blev det denne gang til en helt klassisk – vegansk – citrontærte med marengs. Jeg synes, at citrontærten er en rigtig god kage. Den er helt enkelt, virkelig flot og så er den både dejlig syrlig og sød på samme tid.

Jeg vil faktisk sige, at den veganske version er bedre, end de “almindelige”, da den slet ikke er lige så sød. Man bestemmer selvfølgelig selv, hvor syrlig citroncremen skal være og jeg kan godt lide, at min er godt syrlig. Det må selvfølgelig ikke gå over og blive surt eller bittert, så man skal smage sig frem et par gange.

Det der så gør, at tærten ikke er så sød som sædvanlig er marengstoppen. En marengs lavet på æggehvider er er jo en rigtig sød sag og hvis man får lavet marengstoppene store, ser det rigtig flot ud, men det bliver lidt for sødt for mig.

Til den veganske version bruger man kikærtevand – aquafaba – og det er kun en smule sødt. Jeg har brugt kikærtevand mange gange nu og jeg bliver stadig lige overrasket, når jeg ser hvordan det udvikler sig. Jeg kan simpelhen ikke lide lugten, når jeg åbner en dåse kikærter, men når jeg så har siet væden fra og får pisket den op forsvinder lugten stille og roligt og væden bliver til den fineste hvide marengs. Jeg synes det er fantastisk 🙂

Man skal faktisk piske kikærtevandet rigtig længe for at få marengstoppene til at stå faste og flotte. Jeg piskede ikke helt så længe, som jeg plejer og jeg ved ikke, om det er derfor toppene faldt lidt sammen, da jeg brændte dem. Jeg fik lavet de flotteste toppe på tærten og så satte jeg tærten i køleskabet i 7 timer inden vi skulle spise den. Da jeg tog tærten ud af køleskabet, var den stadig lige så flot – og så skulle marengstoppene brændes. Så snart jeg satte min gasbrænder til, var det som om toppene punkterede lidt. Jeg ved ikke om det bare er sådan, det er når man bruger kikærtevand, om det er fordi jeg ikke piskede væsken længe nok eller om det er noget helt andet.

Men pyt – kagen var stadig rigtig pæn og den smagte virkelig godt og det er bestemt ikke sidste gang den bliver bagt. Tærtebunden drillede mig i første omgang, så den måtte jeg lave om. I anden omgang brugte jeg kun hvedemel og undlod fuldkornsmel, som der stod i opskriften. Og så kom jeg en smule soyamælk i og dejen blev rigtig fin. I opskriften skulle der tilføjes gurkemeje i citroncremen for farven skyld – det vil jeg ikke gøre næste gang, da jeg ikke synes, at det er nødvendigt med sådan en mørk gul farve. Men det bestemmer man jo selv 🙂

Jeg synes tærten er fantastisk, mine gæster kunne lide den og dagen efter overraskede jeg mine svigerforældre, ved at servere resterne uden at sige det var vegansk. Og igen blev de overrasket over at det veganske og kunne vist rigtig godt lide det 🙂