Æblelagkage

Fødselsdagskagen til mit arbejde blev denne æblelagkage 🙂 Frisk og let, syrlig og kansende.

Jeg er vild med gammeldags æblekage bla fordi den er frisk og har den dejligste æblesmag. Jeg kan bedst lide, hvis æblemosen er lidt grov, så det er mosen i denne kage også.

Jeg var bange for, at kagen ville blive lidt tung, men det var den slet ikke. Jeg bagte en almindelig lagkagebund og en bund med mandler og æblekagerasp. Bunden med mandler/rasp var virkelig lækker, så en anden gang laver jeg to af denne og undlader lagkagebunden. Æblemosen er let syrlig og æblemoussen er SÅ blød og lækker og med meget frisk og let sød æblesmag.

Vi er mange på arbejdet, så jeg bagte kagen i en stor firkantet form – der er til ca 20 personer. Problemet med så stor en kage var, at jeg ikke havde noget kagefad der passede. Så det blev til en bageplade – og så må jeg ud og lede efter et stort kagefad til en anden gang 🙂

Det er en rigtig dejlig efterårs/vinter-kage, som jeg helt sikkert skal lave igen. Så vil jeg lave den lidt mindre – feks i en størrelse som en springform –  og lave en marcipankant omkring kagen 🙂

Se opskrift her:Æblelagkage